ВЕЛОСЕЗОН ВІДКРИТО!

У березні Ічнянський національний природний парк активно пропагував підтримку найбільшого у світі природоохоронного руху – Година Землі, започаткованого Всесвітнім фондом дикої природи WWF. Цей рух заохочує сотні мільйонів людей по всьому світу щось змінити у своєму житті заради Планети. Година Землі розпочалася 10 років тому у Сіднеї (Австралія). З ініціативи одного міста вона перетворилася у всесвітню подію, до якої приєдналися більше 170 країн. Україна вперше підтримала кампанію у 2009 році.
В останню суботу березня Година Землі закликає всіх вимкнути світло на 1 годину, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу. Ця символічна подія об’єднує людей світу незалежно від віку, статі, культури, релігійних вірувань. Натхнення однієї години заохочує людей до щоденних дій заради збереження Планети, до життя в гармонії з природою, адже наші щоденні вчинки, як океан з крапель складають рішення екологічних проблем, яких надзвичайно багато. Серед таких, наприклад, зменшення забруднення середовища викидами від автомобільного транспорту.
Працівники парку прихильники велосипедів. Із задоволенням користуються цим видом транспорту самі та пропагують його відвідувачам. Неодноразово організовували вело мандрівки по території парку. Дуже важливо,що при використанні такого виду транспорту відсутні отруйні викиди в атмосферу і почути та побачити можна значно більше. А ще вело мандрівка це неабияка користь для організму людини від фізичного навантаження, постійного вдихання аромату природи, естетичного задоволення. Ініціативу Ічнянського національного природного парку здійснити 25 березня велопрогулянку до весняного лісу підтримали люди різного віку. Їхньому бажанню сприяла чудова весняна погода. В призначений час вирушили від адмінприміщення парку назустріч сонцю, вітру, весні. Вдалося побачити журавлів у небі, заклопотаного повзика, поспостерігати за метушливим мурашником, помилуватися першими квітами весни – пролісками, рястом, медункою. Одним словом, зустріч з природою вдалася! Звичайно стомилися, але подорожували без шкоди для довкілля.

Годині Землі була присвячена і веломандрівка учнів 9 класу Ічнянської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів, яку вони здійснили разом з класним керівником, вчителем фізичного виховання у супроводі працівника відділу рекреації та екологічної освіти. На відміну від першої групи їх маршрут був значно довшим і насиченішим, з цікавими зупинками та пікніком на облаштованому місці відпочинку в урочищі Прирізок.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>