ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!

З метою дотримання природоохоронного законодавства на території Ічнянського національного природного парку у весняно-літній період вводиться ряд обмежень, на які ми вкотре звертаємо вашу увагу.
З 1 квітня по 29 червня 2017 року у зв’язку з нерестом риби згідно наказу №20 від 17.03.2017 Державного водного агентства рибного господарства України забороняється будь-який лов водних біоресурсів та пересування будь-яких плавзасобів на всіх водоймах Ічнянського національного природного парку. Любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в районі дозволено лише на ставках «Міський» Ічнянської міської ради та на ставку в урочищі «Йоновщина» Парафіївської об’єднаної територіальної громади.
З 1 квітня по 15 червня оголошується «Сезон тиші», адже саме в цей час відбувається розмноження диких звірів і птахів. Присутність людей у місцях проживання диких тварин викликає у них стан постійного напруження, порушує їхню життєдіяльність, сполохані птахи злітають з гнізд. Відпочиваючи на природі у цей час не галасуйте, щоб якомога менше турбувати звірів і пернатих, не заважати їм піклуватись про свою малечу.
Щороку з моменту сходження снігового покриву настає пожежонебезпечний період. Триває він до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву. Тому ще раз наголошуємо: відпочиваючи на природі будьте особливо обережними з вогнем. Багаття можна розводити лише в спеціально облаштованих місцях. Не паліть у лісі, не викидайте непогашені сірники, недопалки адже найменша іскринка може стати причиною великої пожежі. В пожежонебезпечний період забороняється в’їзд на територію парку будь-яких транспортних засобів.
Тож закликаємо, свідомо, з розумінням поставитись до тимчасових обмежень. Адже вони вводяться задля природи, а значить заради нашого з вами майбутнього

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>