ЛУНАЄ В НЕБІ ГОЛУБОМУ: – МИ З ВИРІЮ ВЕРТАЄМОСЬ ДОДОМУ! ХАЙ ВАМ ЩАСТИТЬ, ГІНЦІ ПЕРНАТІ, ВЕСНИ ПРОВІСНИКИ КРИЛАТІ!

З настанням теплих весняних днів небесна блакить все більше і більше наповнюється мелодійними звуками – це перелітні птахи сповіщають про своє повернення у рідні простори. В цей час працівники Ічнянського національного природного парку проводять різноманітні еколого-просвітницькі заходи про пташок.
В дитячому виховному закладі «Веселка» №1 м.Ічня було проведно еколого-пізнавальне заняття «Прилетіли пташки у весняні садки». Малечу знайомили з найбільш поширеними видами птахів рідного краю, розповідали про спосіб їх життя. Більш детально вихованці ознайомилися з крилатим вісником весни – шпаком і виконали аплікацію з його зображенням.
Учні 5 та 6 класів Ічнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 були учасниками гри-вікторини про пташок. Змагалися дві команди – «Ластівки» та «Солов’ї». Під час гри діти відгадували загадки про пташок, співали пісні та розповідали вірші про крилатих друзів, розгадували кросворд про пернатих рідного краю, розпізнавали пташок за їх описом. В цікавій та пізнавальній грі перемогу отримала команда «Солов’ї».
В Бурімській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося «Свято птахів». Учні школи, які були господарями дійства та виконували ролі Сонечка, Весни, Шпака, Журавля, Соловейка, Сороки, Ластівки, закликали весну та перелітних птахів, які несуть надію на сонце, на тепло, на краще життя. Згадали і забуті народні традиції. Всі учасники свята отримали «жайворонків», яких власноруч напекла фахівець з екологічної освіти Жанна Буряк. Адже в давнину, коли природа прокидалася від зимового сну, господині випікали обрядове печиво у вигляді пташок з яким діти поспішали на вигони, де найшвидше танув сніг, до гаїв, де озивалися дзвінкім співом перші пташки, ходили по селу, співали веснівки, грали в ігри.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>