ЛІТО. ЧЕРВЕНЬ. КАНІКУЛИ…


Коли розпочинається літо, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули. В багатьох школах в червні організовуються пришкільні табори. Вже традиційно працівники Ічнянського національного природного парку під час роботи пришкільних таборів долучаються до проведення змістовного та цікавого дозвілля дітей. Цей рік не став винятком. Працівниками відділу рекреації та екологічної освіти проведено ряд еколого-просвітницьких заходів, які, в першу чергу, спрямовані на пізнання природи рідного краю та виховання бережного ставлення до неї.
В пришкільному таборі «Веселка» Ічнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 була проведена пізнавальна гра «Дивосвіт природи». Діти із задоволенням відгадували загадки про лікарські рослини, розпізнавали дерева за описом, грали в екологічні ігри.

А старші вихованці цього ж табору були учасниками гри-вікторини про пташок. Це був командний захід, де змагалися дві команди «Ластівки» та «Солов’ї». Діти відгадували загадки та кросворд про пташок рідного краю, співали пісні та розповідали вірші про крилатих друзів, розпізнавали пташок за їх описом. В результаті цікавої та пізнавальної гри перемогу святкувала команда «Ластівки».

В пришкільному таборі «Сосновий бір» Дружбинської ЗОШ І-ІІІ ступенів працівники відділу рекреації та екологічної освіти провели екоквест «В гостях у природи». Це захоплююча, пізнавальна гра, яка формує командний дух, екологічну культуру та свідомість. Команди рухалися від зупинки до зупинки, виконували екологічні завдання, відгадували загадки, говорили про бережливе ставлення до всього живого. Учасники гри дійшли висновку, що кожен повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення довкілля.

Весело й гамірно було сонячного червневого дня на подвір’ї Гмирянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, коли з дітьми, які відпочивають у пришкільному таборі «Веселка», фахівець з екологічної освіти проводила екологічну гру-мандрівку «Будь природі другом». Діти побували на імпровізованих тематичних галявинах. Ролі господарів галявин вдало виконали вихователі табору та учні старших класів, які знайомили з різноманіттям природи. Повеселила дітей зустріч з Кікіморою. Цілющі поради їм надав Аптекар. А от для Природи діти приготували сюрприз самі. Вони декламували вірші. На галявині добрих справ боролися із смітником, який був намальований на плакаті, прикрасивши його паперовими квітами. Діти пообіцяли завжди оберігати природу, любити її, не завдавати їй шкоди.

Квіти нас оточують всюди. Їх безліч. Привабливі, різноманітні за формою, кольором, ароматом… Саме цьому неперевершеному витвору природи був присвячений захід «Квіти – окраса нашого життя», який проведений з учнями пришкільного табору «Веселка» Гмирянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти слухали розповідь про рослини Ічнянського НПП. Фахівець відділу рекреації та екологічної освіти звернула особливу увагу на гарноквітучі червонокнижні види парку. А учні та вчителі хвалилися квітами, яких надзвичайно багато росте на шкільному подвір’ї та у класах цієї школи. Цікавою та пізнавальною була гра «Квітковий калейдоскоп». Як підсумок заходу було ознайомлення дітей з агітаційною листівкою «Не порушуйте диво цвітіння».

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>