ПРО НАСЛІДКИ ТРАГЕДІЇ

На території арсеналу по зберіганню боєприпасів Міноборони України в смт. Дружба Ічнянського району Чернігівської області, що межує з територією Ічнянського НПП 9 жовтня виникла надзвичайна ситуація. На арсеналі сталися потужні вибухи. В результаті чого боєприпаси розлітались на відстань до 10-15 км, вражаючи прилеглі території в тому числі і населені пункти. Найбільше від вибухів боєприпасів та від вибухових хвиль вражені смт. Дружба, м. Ічня, села Августівка і Дзюбівка. Окремі боєприпаси досягали сіл Хаєнки, Воронівка, Заудайка. Всі ці населені пункти межують з територією парку.
Територія Ічнянського НПП постраждала частково. Два об’єкти парку, а саме, адмінприміщення та інші господарські і службові приміщення, які розташовані в м. Ічня поблизу лісових масивів, а також будівлі еколого-освітнього центру парку, що знаходиться неподалік від адмінприміщення парку в урочищі “Кути” не постраждали.
На жаль, суттєво пошкоджено від вибухів житло окремих працівників Ічнянського НПП. Зокрема дуже пошкоджені житла начальника відділу державної охорони Маломужа М.М., сторожа Швидченка М.М., інспектора з охорони ПЗФ Романова М.І., які проживають в смт. Дружба, а також начальника Будянсько-Сезьківського природоохоронного науково-дослідного відділення Маломужа Р.М., інспекторів з охорони ПЗФ Чухліба М.І. та Підгайного В.М., які проживають в с.Дзюбівка.
Колектив Ічнянського НПП буде безмежно вдячний всім небайдужим, які нададуть благодійну допомогу колегам.

Одержувач:
Профспілка працівників Ічнянського НПП
Код 33380408
МФО 353553
Рахунок 26007301103123
Чернігівська область АТ Ощадбанк м. Чернігів
(Благодійна допомога)

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>