ПОВАЖАЙТЕ ЗАКОНИ ПРИРОДИ

Весна – найважливіший період для всіх представників фауни, адже саме в цей час вони очікують на потомство, вигодовують та доглядають його. Ще в давнину в церквах заборонялося бити в дзвони з квітня по червень, щоб «риби плодилися і птахи гніздилися».
На сьогоднішній день згідно ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» в період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, оголошується сезон тиші. В цей час забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).
Окрім того на період нересту з 1 квітня по 29 червня забороняється будь-яке рибальство та пересування будь-яких плавзасобів у водних об’єктах.
Тож звертаємось до всіх відвідувачів парку – поважайте закони природи, не турбуйте диких тварин у період їхнього розмноження, адже бережливе ставлення до природи є нашою спільною справою.
У випадку порушення «тиші» передбачені штрафи від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>