ОБЕРЕЖНО АМБРОЗІЯ!

Амброзія полинолиста – рослина з гарним візерунчастим листям. Виростає вона до 2 м заввишки, має стрижневий корінь, пряме розгалужене стебло, темно-зелене перистороздільне листя, схоже на листя полину. Вся рослина сіруватого кольору, опушена. Кошики з тичинковими квітами зібрані в колоскові суцвіття, квіти одностатеві.
Амброзію не лякає посуха, росте на будь-яких ґрунтах. Вона надзвичайно плодюча: одна рослина може дати до 100 тисяч зернят. Цей бур’ян – рекордсмен за темпами розповсюдження. Захоплює погано оброблені поля, городи, особливо полюбляє селитись вздовж доріг та на пустирях. Швидко поширюється на нові території. Амброзія шкодить сільськогосподарським рослинам, зневоднюючи та виснажуючи грунт, витісняючи культурні насадження.
Під час цвітіння, із середини липня до жовтня виділяє в повітря багато пилку, який може викликати у людини важке алергічне захворювання.
Ця рослина – небезпечний ворог, отож якщо ви виявили на своєму подвір’ї чи городі амброзію – потрібно скосити рослину або вирвати з коренем, щоб не допустити розсіювання насіння. Вести боротьбу з цією злісною карантинною рослиною треба усім разом, інакше матимемо екологічну проблему, вирішити яку дуже непросто.
Не будьте байдужими!

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>