ШТРАФИ ЗА СПАЛЮВАННЯ РОСЛИННОСТІ ЗБІЛЬШЕНО

Відповідно до ст.ст. 241, 245 ККУ, та ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля» №556-ІХ були внесені зміни до ст.ст. 77 та 77-1 КУпАП, згідно з якими штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах становить від 1530 до 4590 грн. Пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, що призвело до виникнення лісової пожежі, каратиметься штрафом у розмірі від 4590 до 15300 грн. Самовільне спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на земельних ділянках, у смугах біля автомобільних доріг і залізниць та у парках загрожує штрафом 3060-6120 грн.
Штрафи за забруднення атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля речовинами тепер становитимуть 30600-61200 грн. За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем або іншим загально небезпечним способом штрафи зростають до 91800-153000 грн.
Якщо Ви стали свідками спалювання сухої рослинності:
- обов’язково повідомте поліцію (поліція зобов’язана прийняти виклик, приїхати на місце злочину і скласти протокол);
- сфотографуйте порушення.
Пам’ятайте: спалювання сухої трави перетворює маленьке багаття на неконтрольоване екологічне лихо.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>