ПОЛЮВАННЯ НА ТЕРИТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРИРОДНИХ ПАРКІВ ЗАБОРОНЕНО

Ічнянський національний природний парк – це об’єкт природно-заповідного фонду України. Одним з його основних завдань є охорона і збереження об’єктів тваринного світу у комплексі з іншими природними ресурсами. Напередодні відкриття сезону полювання на пернату дичину нагадуємо, що згідно ст. 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» полювання на території національних природних парків заборонено. Звертаємо увагу на те, що відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» до полювання прирівнюється:
• перебування осіб у межах мисливських угідь, у тому числі на польових і лісових дорогах (крім доріг загального користування), з будь-якою стрілецькою зброєю або з капканами та іншими знаряддями добування звірів і птахів, або з собаками мисливських порід чи ловчими звірами і птахами, або з продукцією полювання;
• перебування осіб на дорогах загального користування з продукцією полювання або з будь-якою зібраною розчохленою стрілецькою зброєю.
Тому вирушаючи на полювання попередньо ознайомтесь із межами мисливських угідь, щоб випадково не стати порушником природоохоронного законодавства.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>