ЛІСОВИЙ «НЕВИДИМКА»

Цей цікавий представник пернатих – неперевершений майстер маскування. Навіть стоячи поруч ви можете його не помітити. Сіро-буре забарвлення пір’я робить птаха схожим на шматок кори. Це дрімлюга, лісовий «невидимка».
Птах веде нічний спосіб життя, тож вдень справді дрімає на землі або на дереві. На гілку він сідає не впоперек, як інші птахи, а уздовж, тож помітити його вкрай непросто.
Дрімлюга має незвичайний дзьоб: на перший погляд зовсім маленький, але варто птахові відкрити його – і дзьоб перетворюється на справжню рожеву «пащу» з неймовірно широким розрізом. Це досконале пристосування, адже дрімлюга щоночі вирушає на полювання і своїм широченним дзьобом ловить комах. В давнину люди вважали, що птах здатен випивати молоко у кіз, тому російська назва дрімлюги «козодой». Птахи справді супроводжують череду, але цікавлять їх комахи, а не молоко.
(Фото з інтернет ресурсів)

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>