ЦІЛЮЩІ ВЕСНЯНІ СОНЕЧКА

Травень – час цвітіння кульбаб. Саме о цій порі на соковитій весняній зелені немов засвічуються мільйони яскравих сонечок. Кульбаба – рослина звична для нас, але незвичайна, адже вона не лише красива, а й корисна та цілюща. Зелені зубчасті листочки – справжня скарбниця вітамінів. Їх можна додавати в салати. Щоправда, листя годиться до вживання лише до появи квіток: тоді вони ще не мають гіркоти. А з квітів варять духмяний лікувальний мед. У кульбаби цілюще все: корені, квіти, листя. Нею лікують печінку, суглоби, очищують кров, регулюють обмін речовин, зміцнюють імунітет. В давнину кульбаба була в меню і навесні, і взимку. Навесні робили салати, а взимку їли кульбабовий мед і пили чай з квіток та коріння.
За кульбабою можна звіряти годинник та складати прогноз погоди. О шостій ранку її бутони розкриваються, а в три години дня закриваються. Також квіти кульбаби закривається перед дощем.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>