Травень – час цвітіння кульбаб. Саме о цій порі на соковитій весняній зелені немов засвічуються мільйони яскравих сонечок. Кульбаба – рослина звична для нас, але незвичайна, адже вона не лише красива, а й корисна та цілюща. Зелені зубчасті листочки – справжня скарбниця вітамінів. Їх можна додавати в салати. Щоправда, листя годиться до вживання лише до появи квіток: тоді вони ще не мають гіркоти. А з квітів варять духмяний лікувальний мед. У кульбаби цілюще все: корені, квіти, листя. Нею лікують печінку, суглоби, очищують кров, регулюють обмін речовин, зміцнюють імунітет. В давнину кульбаба була в меню і навесні, і взимку. Навесні робили салати, а взимку їли кульбабовий мед і пили чай з квіток та коріння.
За кульбабою можна звіряти годинник та складати прогноз погоди. О шостій ранку її бутони розкриваються, а в три години дня закриваються. Також квіти кульбаби закривається перед дощем.
Контакти:
16700 Україна
Чернігівська обл.
м. Ічня
вул. Лісова, 43
50°50'40.6"N 32°22'38.6"Eтел./факс: (04633) 2-51-75
e-mail: ichn_park@ukr.net
Погода в Ічні