ІВАН-ЧАЙ

Тонізуючий напій з приємним смаком в давнину подавали до княжого столу. Сушену траву цієї рослини навіть відправляли за кордон, де заморські купці називали її «руське золото». А ми звемо її іван-чаєм. Здавна цій рослині приписували цілющі, ледь не магічні властивості. Адже іван-чай має в складі безліч корисних речовин, вітамін С та мікроелементи. Випитий зранку він бадьорить, а ввечері – заспокоює. Іван-чай – не лише сировина для чаю, а ще й хороший медонос. Іван-чай, що росте в наших лісах, набагато корисніший за іноземні чаї, бо для людини найкраще вживати те, що виросло у своїй місцевості. На узліссях та галявинах Ічнянського національного природного парку квітуючий іван-чай обов’язково приверне вашу увагу.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок Постійне посилання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>